Læsetid: < 1 minut

Ahh, “Mickey’s Jigsaw Puzzles”. udviklet af Novotrade Software Kft. og udgivet af Walt Disney Computer Software, Inc. Dette interaktive DOS-baserede puslespil fra 1991 sender mig endnu engang tilbage til Sorø, hjemme foran farfars gamle IBM. Timerne fløj afsted, mens jeg ihærdigt løste de 15 forskellige puslespil, spillet tilbyder.

Når spillet startes bliver du mødt af en dejlig velkomstmelodi, hvorefter du med det samme kommer til sagens kærne. Du har en bog at bladre rundt i, hvor du kan se billederne på de puslespil du kan samle. Vælg dit puslespil, og bestem selv hvor mange brikker, spillet skal indeholde; 4, 9, 16, 25, 36, 49 eller 64.

Nu kommer jeg jo fra en familie, hvor den nemme løsning altid har været den mest foretrukne, så jeg valgte oftest at spille 4 eller 9 brikker.

Nu går det ellers bare ud på at løse puslespillet så godt – og hurtig som muligt. Du bliver ikke forstyrret af baggrundsmusik eller lydeffekter undervejs. Når hvert puslespil er løst ser man en kort animeret sekvens af motivet. Det kan f.eks. være en lille robot der henter et glas sodavand til Mickey Mouse, eller Anders And der kigger i teleskop, men bliver forstyrret af en fugl der blokerer for udsigten. Der er dog lyd på disse sekvenser, for at øge spændingen.

Har man en printer, kan man også printe puslespillet ud fra spillets hovedmenu. Bare tryk på printer-ikonet.

Det var et rent tilfælde at jeg pludseligt kom i tanke om “Mickey’s Jigsaw Puzzles”. Det skete mens jeg sad og ledte efter gamle spil, jeg havde spillet som barn. Først kunne jeg slet ikke huske, hvad spillet hed, men Google kender mig jo efterhånden så godt, så det problem blev hurtigt løst. Nok er det ikke det mest actionprægede spil, men det er de små ting, der vækker minderne til live.

Categories:

Tags:

No responses yet

Kommenter

Kontakt Daniel Frank

Skriv til mig

Abonner på blog