Læsetid: 2 minutter

Fra januar 2023 var det endegyldigt slut med Disney Sjov, som i 31 år har rullet over skærmen på DR1 og underholdt både børn og voksne. Afløseren hedder “FredagsTamTam”, og ikke alle har været lige begejstrede for tiltaget. Og det er da klart, for er der noget vi danskere er ømtålelige overfor, så er det, når nogen piller ved vores nostalgi.

“Ææææv, Disney Sjov lukker!”, “Duuumme Disney!”, “Duuummme DR!”, “Alt er ødelagt!”, “Buuuh, FredagsTamTam!”

Jeg skal da være ærligt og tilstå, at jeg selv blev en smule mut over at høre, at “Disney Sjov” ikke længere skulle være en ting – men jeg forstår det! Programmet kørte i 31 år, og har ikke vist andet end Disney-tegnefilm og serier. Intet andet. Vi kan sikkert allesammen blive enige om, at navnet “FredagsTamTam” ikke klinger lige så godt som “Disney Sjov”, og indholdet er måske ikke altid lige så interessant.

Men!

I det mindste har DR gjort plads til tegnefilm og serier, som ikke længere udelukkende stammer fra Disney, men både internationale og danske produktioner, for ikke at nævne de mange nyere produktioner, hvor nye danske dubbingtalenter får lov at brillere – det er da kun positivt, og sundt for industrien.

Personligt er jeg vokset op med at høre de samme stemmer igen og igen og igen, og jeg tager stadig mig selv i at skue med øjnene når jeg hører nye stemmer på velkendte karakterer. Men det er der jo klart, når man igennem 31 år har været vant til én ting, og ikke har fået udviddet sin horisont. At DR nu i stedet viser FredagsTamTam kan kun bidrage til, at den ny generation får udviddet deres tegnefilms-, tegneserie-, og stemmerepertoire.

Der er ikke nogen der siger, at FredagsTamTam kommer til at køre som det gør nu, de næste 31 år. Der er helt sikkert plads til forbedring, og jeg er sikker på, at der er nogen hos DR der lytter til den feedback der ruller ind hele tiden, så programmet kommer til at tage en form, som alle ender med at blive tilfreds med.

Jeg synes vi alle skylder at give chancen til en branche, der lige nu er i en rivende udvikling, og som står overfor en svær transaktion – at gå fra velkendte gode danske stemmer som vi har hørt på i 40-50 år, og som efterhånden har nået en alder hvor de fortjener at nyde deres fritid, til at give plads til nye talenter i industrien. Det bliver jo unægteligt den fremtid vi går i møde.

Men hvis alle boycutter enhver ændring fra starten, alene fordi det gør ondt i nostalgien og man måske ikke lige er 100% tilfreds fra starten, så har man heller ikke givet udviklingen en chance – og så er der ingen der får noget bedre til gengæld.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Abonner på blog