I disse september-dage er det 17 år siden, jeg for første gang var med Morsø Ungdomsskole i Vigsø Feriecenter. Det var tilbage i 2007. Faktisk havde jeg været med et eller to år tidligere som gæst, men lige dette år skulle vise sig at blive særligt betydningsfuldt for mig. Det var nemlig det år, hvor jeg for første gang deltog med Ungdomsskolen i Vigsø som en del af et dedikeret hold, der havde til opgave at informere og vejlede de mange unge deltagere om de spændende tilbud og aktiviteter, de kunne benytte sig af i løbet af weekenden. Dette var ikke blot et almindeligt ungdomsskole-arrangement, men en af de største begivenheder i ungdomsskolens kalender – Vigsø-træffet.
At være en del af dette hold gav mig en unik mulighed for at opleve fællesskabet på en helt ny måde, hvor jeg ikke blot var deltager, men også havde en aktiv rolle i at gøre oplevelsen endnu bedre for andre. Det blev et vendepunkt for mig, hvor jeg for alvor opdagede min interesse for at formidle og skabe aktiviteter, som kunne bringe folk sammen, og det gav mig en følelse af at være en del af noget større.
Vigsø-træffet
(Billeder er fra eget arkiv)
Vigsø-træffet er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor ungdomsskoler fra forskellige kommuner samles til en uforglemmelig weekend fyldt med spændende aktiviteter og fællesskab. Ungdomsskoler fra Mors, Viborg, Ringkøbing/Skjern og Thisted inviterer mere end 1.000 unge til at deltage i en weekend med masser af sjov, hygge og oplevelser for livet.
Træffet byder på en bred vifte af aktiviteter, herunder ATV-kørsel, klatring, skumfodbold, karaoke, diskotek, badeland og meget mere. Det sociale samvær i hytterne, hvor 6-8 personer bor sammen, spiller en central rolle, og alle deltagere er medansvarlige for at sikre et positivt fællesskab. Der er altid to voksne tilknyttet hver hytte for at sikre en tryg og sjov oplevelse for alle.
Træffet er en fantastisk mulighed for unge i 8. klasse og opefter at skabe minder, styrke venskaber og nyde en weekend fyldt med spændende udfordringer og sjove aktiviteter
Formidling igennem radio og tv
Det hold, jeg var en del af, havde til opgave at formidle informationer til de unge deltagere, og det gjorde vi gennem både radio og tv. Fjernsynene i de mange hytter i Vigsø Feriecenter var alle indstillet på en bestemt informationskanal, som feriecentret brugte til at sende beskeder og informationer direkte til hytterne. Under træffet fik vi fuld råderet over denne kanal, og vi udnyttede den fuldt ud ved at sende radio og vise slideshows med relevant information. Billedsiden blev døbt “Vigsø TTV” (tekst-tv), mens lydsiden hurtigt fik navnet “Radio Vigsø”.
Dette var ikke bare et praktisk redskab til at informere om weekendens mange aktiviteter, men det blev også et vendepunkt i mit liv. Gennem arbejdet med Radio Vigsø blev min passion for radiomediet vakt til live, og det satte gang i min drøm om en dag at blive radiovært. Det var her, jeg for første gang mærkede den særlige magi ved at kommunikere med et publikum gennem lydbølgerne – en passion, der skulle forme min fremtid og åbne dørene til mange flere oplevelser i radioverdenen.
Radio Vigsø
Vigsø Feriecenter. Lokale 907. Det var i dette lokale, magien fandt sted. Lokalet, som oprindeligt blev brugt som mødelokale, blev under Vigsø-træffet omdannet til det centralnerven i Radio Vigsø, der med årene voksede sig så stor, at man måtte flytte os til et større lokale ved siden af.
Der var udstyr overalt. På gulve, borde, i vindueskarmen, på væggene – sågar på folks kroppe, fæstnet med gaffertape. Men der var kun 1½ dag til at eksekvere, så der blev ikke sparet på opfindsomheden – og vi spildte ikke tiden. Alle var klar på at give den hele armen.
Thomas Rosgaard havde bl.a. programmeret software, der gjorde det muligt for os at modtage SMS’er fra lytterne, og vise dem ovenover informationerne på Vigsø TTV. De første par år fik vi et par hundrede SMS’er, mens vi i 2009, som i min bog var vores mest succesfulde år, fik mere end 17.000 SMS’er.
Med min glohede passion for radio, som nærmest stod ud af begge ører, stilte jeg mig i spidsen for radio-delen og stod for opsætning af afviklingssystemer, musik schedulering, speaks, servicemeddeleser og reklamespots, og generelt alt, hvad der havde med lyd at gøre. Igennem årene benyttede vi bl.a. SAM Broadcaster, Radiohost og Simian.
Der var frie tøjler. Vi kunne gøre præcis som vi ville, uden restriktioner. Og det udnyttede vi. Radio Vigsø sendte døgnet rundt, og selvom flere af os havde været bag mikrofonerne i timevis og vores ører var ved at falde af, blev alle ved til den bitre ende. Morgenradio, middagsradio, aftenradio, ja, sågar natradio. Der var altid liv i æteren, og når jeg i dag lytter de gamle råbånd igennem kan jeg konstatere, at det vidst er meget godt at det ikke er sådan det foregår på etablerede radiostationer. For hold nu op, hvor var det dumt, fjollet og dårligt. Til gengæld mindes jeg ikke at jeg siden har haft det så sjovt, som vi havde det dengang i Vigsø Feriecenter i årene 2007-2011, hvor jeg havde fornøjelsen af at være med.
En hyldest
Nu er det 17 år siden, støvet har for længst lagt sig og alle er kommet videre med deres liv. Men der kommer ofte et tidspunkt på året, hvor jeg tænker tilbage og mindes de bedste øjeblikke i mit liv, ved at gennemgå gamle materialer som billeder, lydfiler (jingler, reklamespots, speaks, gamle airchecks) og senest videoer fra mit gamle videokamera, jeg altid havde med i Vigsø, som jeg ikke har set i mange år.
I anledning af, at det nu er 17 år siden, har jeg klippet denne musikvideo som en hyldest til Vigsø-træffet og de mange fantastiske minder, vi skabte sammen i årene 2007-2011. Med videooptagelser fra træffene (2007-2009), er her samlet de bedste øjeblikke og skabt en slags 17 års jubilæums-video, der minder os om en svunden tid fuld af sjov, sammenhold og uforglemmelige oplevelser.
Musikvideoen er til sangen “Johns rap” som holdet bag Radio Vigsø indspillede op til Vigsø-træffet 2008. Teksten er skrevet af Thomas Rosgaard og Stefan Rosgaard, og er sunget til karaoke-versionen til “Den Gale Pose – Spændt op til lir”.
Genoplev en perlerække af øjeblikke der gjorde Vigsø-træffet til noget helt særlig.
Medvirkende, og en stor tak til:
- Thomas Rosgaard
- Stefan Rosgaard
- Jakob Riis
- Anders Hørning
- Tommy Krog
- Steffen
- John Landbo
- Kristian Brøndum
- Per Bech
- Kenneth Johnsen
- Thomas Skovbo
- og mange flere
Klip og mix: Daniel Frank
Tak
Tak til Morsø Ungdomsskole for at sætte scenen til de bedste øjeblikke i mit liv, og ikke mindst til de mange gode venner jeg fik på rejsen. Det havde aldrig været det samme uden jer.
PS: Det er Kenneths skyld.
Bonusindhold
Her er nogle af de mange slides der blev vist på Vigsø TTV.
No responses yet